Aviraut, S.L.

 

AVIRAUT és una petita empresa especialitzada en Avicultura de Races Autòctones. Va sorgir amb l’objectiu de fer arribar als avicultors, els resultats dels projectes de recuperació i millora genètica de races de gallines catalanes desenvolupats a l’IRTA.

Fa reproducció, incubació d’ous i subministrament de pollets d’un dia de totes les races de gallines catalanes, tant pel que fa als tipus tradicionals, com als millorats. Els pollets es subministren vacunats, sexats (si es vol) i s’envien a domicili.

 

Al mateix temps, AVIRAUT  fa assessorament als criadors. També porta la part tècnica de programes de conservació de races de gallines, que es desenvolupen a les instal·lacions de criadors.

 

Així doncs, com a soci de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, AVIRAUT subministra pollets de les varietats aperdiuada, blat, negra i barrada del tipus tradicional. També de la varietat negra millorada, que es caracteritza per la producció d’una carn d’alta qualitat.

Pel que fa a una relació més estreta amb altres socis de la Associació de Criadors, AVIRAUT porta la part tècnica d’un programa de conservació “in situ” (en el seu lloc d’origen) del tipus tradicional de gallina Penedesenca.