Granja Rural d'Espitlles
Mª Antònia Udina Castell

 

La nostra granja està situada enmig de les vinyes de la DO Penedès i en ple Parc del Foix. Annexa a la casa familiar hi ha una peça de terra amb diversos coberts per a la cria i engreix de Polletes, Pulardes i Gall del Penedès. Les instal·lacions garanteixen el màxim benestar dels animals i la qualitat del producte final. Complim amb les condicions requerides: temps, règim alimentari i forma de vida; defensem la sobirania alimentaria de l’àmbit Penedès, recuperant el patrimoni de les varietats locals i rebutgem els cereals transgènics;  treballem per construir relacions directes entre els consumidors i els productors basades en la confiança.

 

La cria en llibertat és natural, amb un creixement len, menjant cereals ecològics certificats (CCPAE), granet de raïm i productes naturals, que donen un valor afegit a la seva carn, ja de per si saludable; la qual cosa determina unes millors característiques organolèptiques. L’excés de compostos nitrogenats de la terra es compensa amb la sembra de farratge.

 

La femella és criada en 16 setmanes (112 dies), i el gall amb un mínim de 21 setmanes (147 dies). La pularda “pota negra del Penedès”, en un mínim de 18 setmanes (126 dies) i amb unes característiques particulars d’engreix (cereals ecològics i productes làctics), en penombra i clausura, per tal de garantir el sabor especial de la seva carn: la producció és molt limitada.

 

Organitzem visites guiades a la granja per conèixer la història de la raça autòctona de la gallina penedesenca, visitar l’exposició de les varietats; aperdiuada, barrada, blat i negra, i fer una visita per les diferents instal·lacions de la Granja, i s’acaba amb un maridatge de gall, polleta o pularda amb vi xarel·lo o cava. A partir de la primera setmana de setembre ja podeu apadrinar els galls de Nadal, en una de les jornades de portes obertes podreu triar els vostres galls i fer l’anellament