Exposició Concurs de Raça de Gallina Penedesenca

La Fira del Gall és la nostra festa, però també és una tradició agrícola   el moment en el qual volem fer públic el nostre compromís amb el Gall del Penedès i amb les varietats tradicionals, mostrant els millors exemplars. 

A la Fira del Gall de l’any 1986 es van poder veure els primers exemplars del Gall del Penedès feliçment recuperat. La Fira del Gall del 2011 va celebrar la commemoració dels 25 anys de la recuperació de la raça del Gall del Penedès.

 

 

A la Fira del Gall s’hi pot trobar tot tipus d’aviram (galls, capons, gallines, ànecs, oques colomins, etc) però el protagonisme se l’emporta, evidentment, l’aviram autòcton del Penedès: el gall i la gallina penedesenca. Podem admirar també les quatre varietats diferents, en un espai especial preparat per la seva exposició, i es celebra un Concurs de les quatre varietats de gall i gallina autòctona penedesenca tradicional: aperdiuada, barrada, blat i negra, de la varietat millorada per a la producció de carn en les seves varietats de galls, gallines, pulardes i capons.